Oheisohjelma

Oheisohjelmat toimivat non-stop periaatteella ilman ennakkoilmoittautumista (lukuun ottamatta kirkkovenesoutu & kanootit).

Oheisohjelmat ovat ohjelmassa tiistaina klo 17-20,  keskiviikkona klo 13-19, torstaina klo 13-19

Sählyturnaus

Sählyturnauksen ”runkosarja” pelataan keskiviikkona ja finaalit torstaina ennen leiridiscoa. Taso 2, Teho ja Pro pelaavat runkosarjan 3.6 klo 12-16 ja RR, TR ja taso1 3.6 klo 17-21. Turnauksen säännöt löytyvät leimauksen www –sivuilta sekä ohjaajien tilan seinältä. Finaalit pelataan 4.6 klo 18-20. Sählypelien yhteydessä voit käydä laukomassa laukaisututkaan.

Luennot

3.6 Keskiviikkona klo 13-14 ja 14-15 Toni Roposen luento kestävyysharjoittelun perusperiaatteista auditoriossa. Luento on suunnattu Pro –ryhmälle ja seuraohjaajille.

Kasva urheilijaksi taitotestit

Kasva Urheilijaksi taitotestidemot järjestetään torstaina 4.6 Palloiluhallissa klo 10-16 välisenä aikana. Ryhmäohjaajat voivat käydä varaamassa omalle ryhmälle demoajan ohjaajatilan seinältä max.20 hlö. / ryhmä. klo 10 ja 14 järjestetään pelkästään valmentajille suunnattu demo koko testikokonaisuudesta. Urheilijoiden demoissa kokeillaan muutamaa testiliikettä..

Kasva urheilijaksi- testit on suunniteltu innostamaan ja kannustamaan monipuoliseen ja määrältään riittävään harjoitteluun. Kasva Urheilijaksi- testejä on neljä: taitovalmius-, motivaatio-, ominaisuus- ja elämänrytmitestit.

Testikokonaisuuden uusin testi, taitovalmiustesti mittaa liikunnallisia perustaitoja ja on tarkoitettu 5- 15 vuotiaille liikuntaa ja urheilua harrastaville lapsille. Testi antaa arvokasta tietoa sekä lapselle että valmentajalle valmiuksista edetä motoristen taitojen harjoittelussa, opettelussa ja niissä kehittymisessä. Testin tulokset on helppo kirjata kasvaurheilijaksi.fi – palveluun, josta saadaan urheilijakohtainen palaute.

Käy luomassa oma profiilisi jo tänään osoitteessa kasvaurheilijaksi.fi!

 

 

Pro –ryhmän info

Pro –ryhmäläisille järjestetään info tiistaina klo 18.45. Infossa kerrotaan kuinka pro –ryhmälle suunnatut extraharjoitukset kannattaa limittää oman väriryhmän suunnistusharjoituksiin. Info –tilaisuuden paikkana on urheilukentällä sijaitseva esiintymislava.

Extratreenit

Torstai 4.6  klo 10.30-11.30. Suunnistajan TAPATA. Kovatempoinen ja –sykkeinen treeni, jossa kehitetään verenkiertoelimistöä ja hapenottokykyä. Harjoitus on suunnattu Pro –ryhmälle. Kokoontuminen esiintymislavalle.

Torstai 4.6 klo 16.30-17.30. Suunnistajan koordinaatio, liikkuvuus ja lihashuolto. Harjoituksessa tehdään erilaisia kehonhallintaa kehittäviä liikkuvuus – ja koordinaatioliikkeitä. Lopuksi käsitellään lihaskalvoja liikkeiden ja fasciapallojen avulla. Harjoitus on suunnattu Pro –ryhmälle. Kokoontuminen esiintymislavalle.

Leiriohjaajien ilta Saimaalla

Torstai 4.6 klo 18.15-21.00 s/s Punkaharju vie sinut perinteiselle höyrylaivaristeilylle keskelle kansallismaisemia. Näe keskiaikainen Olavinlinna ja tee matkaa nauttien aidosta kesätunnelmasta Savonlinnan sydämessä. Labyrinttimainen Saimaa tuhansine saarineen nostalgisella höyrylaivalla koettuna on unohtumaton elämys. Lähtö Jäähallin edestä yhteiskyydillä. Varaa paikkasi ohjaajatilan seinältä löytyvästä ilmoittautumislomakkeesta. Hinta 30€/hlö. Sis. risteilyn ja kuljetuksen.

Leiriohjaajien rantasauna

Leiriohjaajille on varattu rantasauna yhteiseen saunotteluun torstaina 4.6 klo 19.00-21.30. Rantasaunalta löytyy kaksi saunaa, yksi miehille ja yksi naisille.

OHEISOHJELMIEN SELITYKSET


 

 

 

Mobosuunnistus

Mobo on nykyaikainen kiintorastien ja älypuhelimien yhdistelmä. Toisin sanoen puhelin toimii karttana! Sovellus toimii Windows Phone, Android sekä iPhone –puhelimilla. Reitille lähdetään omatoimisesti ja on käytössä koko leirin ajan.

 

Tarkkuussuunnistus

Tarkkuussuunnistus on suunnistuksen taitolaji, joka mittaa suunnistajan kartan ja maastonlukutaitoa. Tarkkuussuunnistus on omatoiminen oheisohjelma. Kartan voi noutaa leiritoimistosta.

 

Polkuautot

Tule kokemaan ajamisen riemu polkuautojen parissa! Mahdollisuus kisata aikaa vastaan, päivän paras palkitaan!

 

Norsupallo

Vauhdikkaaseen joukkuepeliin pääsee mukaan milloin vain! Tyttöjen pelit alkavat aina 15 yli ja 15 vaille, poikien pelit aina tasalta ja puolelta.

 

Jalkapallo

Tytöille ja pojille on omat pelit. Pojat pelaavat aina 15 yli ja 15 vaille, tytöt tasalta ja puolelta!

 

Frisbeegolf

Ota ystäväsi mukaan ja lähde nauttimaan Tanhuvaaran upeista maisemista frisbeegolfin parissa. Lähtö tapahtuu puiston viereisestä urheilukentän katsomosta.

 

Minigolf

Yhdeksän rataa, yhdeksän hole-in-onea?

Tule kokeilemaan minigolfia urheilukentän yhteydessä oleville radoille

 

Parkour – leimausrata

Millainen parkouraja sinä olet? Haasta itsesi ja ystäväsi hauskassa parkour- leimausradassa. Tavoitteenasi on kulkea paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti ylittäen ja hyödyntäen matkalla olevia esteitä, aina leimaamalla itsesi tietyillä välietapeilla.

 

Juoksutekniikka/koordinaatio

Tällä pisteellä pääset treenaamaan juoksutekniikkaasi ja harjoittamaan koordinaatiotaitojasi.

Ke klo 12.30-13.30,

To klo 12.30-13.30 ja 16-17

Ikäjakauma on huomioitu siten, että

8-13 – vuotiaat ja 14–18 –vuotiaat treenaavat omissa ryhmissään.

 

Kanootti + kirkkovene

Nyt on mahdollisuus kokeilla kanoottia tai kirkkoveneilyä kauniissa järvimaisemissa. Mikäli kirkkoveneily kiinnostaa, otathan oman ohjaajasi mukaan perämieheksi. Ajanvaraus tähän pisteeseen tapahtuu ohjaajien taukotilan seinältä löytyvästä listasta.

 

Ampumajuoksu

Ampumajuoksussa pääsee kokeilemaan ampumahiihtoammuntaa täysin turvallisilla ekoaseilla. Ammunta pieniin tauluihin yhdistettynä juoksuun ei ole kovin helppoa!

 

Beach Volley

Beach Volley toimii samoilla säännöillä kuin lentopallo mutta tätä pelataan ulkona hiekalla. Kokoa oma joukkueesi ja tule pelaamaan hiekkakentille!

 

Slackline

Kahden tolpan väliin on kiinnitetty nuora jonka päällä koitetaan päästä mahdollisimman pitkälle kävellen. Onko sinulla hyvä tasapaino? Nyt voit testata sitä Slacklinellä!

 

 

 

Tempputikkaat

Tempputikkaiden ideana on päästä kiipeämään tikkaat loppuun asti ja koskettamaan yläparrua. Kuulostaa helpolta, mutta haastetta tuo tikkaiden taipumuksesta kiepsahtaa 360 astetta ympäri jos kiipeäjä asettaa jalkansa vähänkin väärän kohtaan.

 

Sähly

Alueelta löytyy kaksi salibandykaukaloa. Piste toimii omatoimiperiaatteella, eli pisteillä ei ole järjestettyä valvontaa.

 

 

Kaupunkisota

Kaupunkisodan idea on yksinkertainen, mutta sitäkin hauskempi.

Kaksi joukkuetta rakentavat oman ”kaupungin” suojista, jota sitten puolustavat toiselta joukkueelta. Pelivälineenä pehmopallot, joilla pyritään heittämällä polttamaan vastustajan kaupungin asukkaat. Mukavaa ajanvietettä isommallekin porukalle ja pelissä riittää vauhtia!