Leimausleiri huipentui leiriviestiin

11334037_10153912321417306_1275501807438004203_oVuoden 2015 Leimausleiri on saatu päätökseen ja toivottavasti mahdollisimman monelle jäi mukavia muistoja leiristä.

Leiriä vietettiin hyvinkin vaihtelevassa säässä, välillä vesisateessa, välillä taas auringonpaisteessa. Seuraohjaajat ja leiriläiset eivät antaneet sään haitata, vaan harjoituksiin mentiin iloisella ilmeellä.

Järjestäjän puolesta haasteena oli mahduttaa 1500 suunnistajaa majoittumaan opiston alueelle. Onneksi kuitenkin yhteistyö kaupungin majoitusliikkeiden kanssa toimi ja leiriläiset suhtautuivat etämajoitukseen suopeasti. Iso kiitos siitä heille!!

Toinen suuri haaste oli mahduttaa leiriläisten ruokailut tiukkaan leiriaikatauluun ja suht pieniin ruokailutiloihin. Pienistä tiloista johtuen päädyimmekin jakamaan ruokailun kahteen paikkaan; Ravintola Espilään sekä jäähallille. Jäähallin koleus saattoi tuntua hieman epämiellyttävältä ruokailuympäristöltä, mutta poikkeuksellisiin olosuhteisiin tottuneet suunnistajat eivät tästä hätkähtäneet.

Olavin Rasti oli suunnitellut monipuoliset ja haastavat harjoitukset vaihtelevaan Itä-Suomalaiseen maastoon. Harjoituksia oli kaiken kaikkiaan yhdeksän, joista osa tapahtui Tanhuvaaran alueella ja osa opiston lähituntumassa. Vanhimmat suunnistajat pääsivät keskiviikkoiltana suunnistamaan maajoukkuesuunnistajien suunnittelemille kaupunkisprinttiradoille Olavinlinnan ympäristöön. Kaupunkisprintti kiinnosti myös paikallisia asukkaita, jotka mahdollistivat sprintin järjestämisen.

Leiri päättyi leiriviestiin, jossa oli suurta urheilujuhlan tuntua. Viestiin kirmasi kaiken kaikkiaan 205 joukkuetta sekä pro-ryhmän suunnistajat. Viestin voittajaksi selviytyi Hiidenkiertäjät Lohjalta, toiseksi tuli Kotkalainen Kymin Suunnistajat ja kolmanneksi Lounais-Hämeen Rasti.

Leimausleirin viestikapula siirtyy nyt Ikaalisiin. Toivotamme tsemppiä leirinjärjestelyihin, jotta suuri suomalainen suunnistusperinne säilyy jatkossakin.

Ja niin kuin rehtorimme Erkki Kauppinen kirjoittaa omalla facebook-seinällään: ”Jos me kaikki olisimme kuten nuoret suunnistajat, olisi Suomi monilta osin paremmassa jamassa. Mikä upea käytös eikä roskan roskaa missään opiston alueella! Eikä hajotettuja tavaroita! 10 ja plussa tälle upealle lajille ja siellä kasvatustyötä tekeville!”

Näihin sanoihin ja tunnelmiin Tanhuvaaran Urheiluopisto ja Olavin Rasti kiittää ja kumartaa sekä toivottaa hyvää kesää kaikille leiriläisille!